Meubel maken

Na het afronden van de opleiding meubelmaken viel ik in klein zwart gaatje. Hoe nu verder. Wie worden mijn klanten, wat ga ik maken? Je leert op de opleiding niet om met plaatmateriaal een meubel te maken en dat is toch een groot deel van de markt. Kun je je brood verdienen met het maken van alleen massief houten meubels, horen meubels van plaatmateriaal erbij?? En moet je dan ook alle machines aanschaffen die daar voor nodig zijn. Veel vragen en weinig antwoorden.

Na de opleiding krijg je mogelijkheid om introducties te volgen voor cursussen die aansluiten op meubelmaken, ik had het idee dat meubels restaureren misschien een oplossing kon zijn. Zoals in de serie van Salvage hunters op discovery, meubel kopen, beetje opknappen en weer iemand blij mee maken. Maar bij de presentatie bleek het voornamelijk over fineren, beendermeel, kleurstoffen en meubels van meer als 100 jaar oud te gaan, en dat vindt ik niet interessant.

Direct na deze presentatie was er nog een over meubelontwerpen. Ik had het idee dat het over het gebruik van tekenprogramma’s en tekeningen maken zou gaan maar dat bleek niet het geval.

De cursus leert je creativiteits technieken, verhoudingen in een ontwerp en design geschiedenis.

Na een aantal weken kreeg ik een gevoel welke kant ik op wil met mijn bedrijf en welk type klant ik daar mee aan kan trekken. In mijn volgende blog lees je wat er in de cursus behandeld is .

RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS
Doelstraat 62
3155 AJ Maasland

RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS
Doelstraat 62
3155 AJ Maasland

KvK: 27352493
BTW: NL822165673.B01

KvK: 27352493
BTW: NL822165673.B01

Meer blogs

Deens design

Tijdens de cursus meubelontwerpen heb ik de meubels van Deense ontwerpers uit de jaren 60 leren kennen.

Cursus meubelontwerpen

Ik heb in het najaar van 2018 de cursus meubelontwerpen op het HMC in Amsterdam gevolgd. Ik had de opleiding meubelmaken in de zomer van 2018 afgerond maar had nog geen idee hoe ik verder moest.

Meubel maken

Na de opleiding krijg je mogelijkheid om introducties te volgen voor cursussen die aansluiten op meubelmaken, ik had het idee dat meubels restaureren misschien een oplossing kon zijn

Meubelmaker

Vandaag schrijf ik mijn eerste blog. Het verhaal hoe ik meubelmaker ben geworden. Ik ben ooit begonnen als potplantenkweker, ik heb daar ook een opleiding voor gevolgd...

© 2022 RENE VAN DAALEN | MEUBELMAKERIJ & INTERIEURBOUW      Disclaimer | Algemene voorwaarden

© 2022 RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS      Disclaimer | Algemene voorwaarden

© 2021 RENE VAN DAALEN
MEUBELMAKERIJ & INTERIEURBOUW

Disclaimer
Algemene voorwaarden