Meubelmaker

Vandaag schrijf ik mijn eerste blog. Het verhaal hoe ik meubelmaker ben geworden.
Ik ben ooit begonnen als potplantenkweker, ik heb daar ook een opleiding voor gevolgd.
10 jaar heb ik dit volgehouden en toen begon ik te twijfelen. Wil ik dit tot mijn pensioen doen ?
En dan komt de vraag: “wat wil je dan ?” Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen bij een bedrijf wat logistieke automatisering verkocht aan tuinbouwbedrijven. De functie was areamanager of in gewoon Nederlands verkoopadviseur. Ik heb er een hoop geleerd, ben zelfs aan een opleiding bedrijfskunde begonnen maar het bracht mij niet het geluk waar ik op hoopte.

Ik heb ontslag genomen om consultant te worden maar daar stak de crisis een stokje voor, na 1,5 jaar hovenieren ben ik vanDaalen houtbouw begonnen. Ik kwam erachter dat de houten veranda’s in opkomst waren. Ik deed wel eens wat met hout maar had nog nooit een constructie gebouwd.
Ik heb veel op internet gezocht bij de houtbouwers in het oosten van het land, boeken gekocht van Engelse “Frame builders” en ben cursussen gaan volgen om zo kennis op te doen van houtbouw.
In de loop der jaren heb ik van alles mogen bouwen en werden de veranda’s complete bijgebouwen.

Drie jaar geleden ontdekte ik het hout en meubileringscollege in Rotterdam. Op een open dag heb ik me direct ingeschrevenen en heb ik er een twee jarige opleiding tot meubelmaker gevolgd, iedere vrijdag, twee jaar lang. Het begint simpel met het slijpen van beitels en het gebruik van handgereedschap, maar na een aantal maanden ben je een echt meubel aan het maken met fineer en zwaluwstaartverbindingen.

En nu dan in het begin van 2020 start ik René van Daalen, houten meubels. In de volgende blog kun je lezen hoe ik mijn stijl ontwikkeld heb.

RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS
Doelstraat 62
3155 AJ Maasland

RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS
Doelstraat 62
3155 AJ Maasland

KvK: 27352493
BTW: NL822165673.B01

KvK: 27352493
BTW: NL822165673.B01

Meer blogs

Deens design

Tijdens de cursus meubelontwerpen heb ik de meubels van Deense ontwerpers uit de jaren 60 leren kennen.

Cursus meubelontwerpen

Ik heb in het najaar van 2018 de cursus meubelontwerpen op het HMC in Amsterdam gevolgd. Ik had de opleiding meubelmaken in de zomer van 2018 afgerond maar had nog geen idee hoe ik verder moest.

Meubel maken

Na de opleiding krijg je mogelijkheid om introducties te volgen voor cursussen die aansluiten op meubelmaken, ik had het idee dat meubels restaureren misschien een oplossing kon zijn

Meubelmaker

Vandaag schrijf ik mijn eerste blog. Het verhaal hoe ik meubelmaker ben geworden. Ik ben ooit begonnen als potplantenkweker, ik heb daar ook een opleiding voor gevolgd...

© 2024 RENE VAN DAALEN | MEUBELMAKERIJ & INTERIEURBOUW      Disclaimer | Algemene voorwaarden

© 2024 RENE VAN DAALEN | HOUTEN MEUBELS      Disclaimer | Algemene voorwaarden

© 2024 RENE VAN DAALEN
MEUBELMAKERIJ & INTERIEURBOUW

Disclaimer
Algemene voorwaarden